Papptak Stockholm

Lägg om ditt papptak i Stockholm

Har du ett papptak som är 10-15 år gammalt eller äldre? Går du i funderingarna om det är dags att lägga om taket? Eller åtminstone syna av taket, eller låta en sakkunnig göra en enklare översyn gratis av taket? Det är omöjligt att säga exakt när det är dags att lägga om ett papptak, då det hänger på vad du har för material på ditt tak idag, samt såklart hur läggningen är utförd. Ett 5 år gammalt papptak kan vara sämre än ett tak som lagts av proffs för 20 år sedan med förstklassigt material. Men det man med säkerhet kan säga är att det är bäst att vara ute i god tid när det kommer till tak.

Syna av ditt tak årligen innan garantitidens slut

Innan garantitiden på 15 år är slut är det ekonomiskt rimligt att syna av taken, medans garantin kan åberopas. Kom också ihåg att det är du som husägare som ansvarar för att se till att taket är tätt gentemot försäkringsbolag. Har varit med om mardrömshistorier där försäkringsbolag snabbt beslutar att försäkring inte täcker skador uppblivna av läckage på taket som husägare inte åtgärdat i tid. En mindre reparation av ett papptak kan röra sig om nån enstaka tusenlapp och förhindra skador för miljonbelopp, ett läckande platt tak, kan bokstavligen förstöra ett helt hus, om det får läcka tillräckligt länge.

Välja rätt takentreprenör för att lägga om ditt papptak i Stockholm

Det finns en mängd papp och tätskiktsföretag i Stockholm. och det finns en hel del som du som husägare kan tänka på när du väljer takentreprenör. Många privatpersoner idag väljer att ta in offerter från 2-4 takentreprenörer och väljer sedan baserat på lägst pris uteslutande. Självklart skall priset vara en avgörande faktor, men det finns annat att tänka på.

– Att takföretaget har fösäkringar som täcker brand och andra stora skador som kan uppstå.
– Att takföretaget har goda referenser
– Att företaget arbetar med rätt material
– Att 15 års garanti lämnas
– Att företaget räknar med att jobba säkert med räcke/ställning eller skyddslina
– Att takföretaget har egen personal är mer eller mindre alltid ett tecken på högre kvalitet, gentemot inhyrda UE som går på fast pris.

Kolla noggrant igenom vad offerten för ditt tak inkluderar

När du får en offert, kolla igenom den noggrant, titta på vad som ingår, känns någonting i en offert oklart är det bästa att ringa säljaren och be han förklara den rad för rad, så att du känner dig trygg med vad du skriver på. Ett exempel skulle kunna vara följande :

“Du har ett tak på 100m2, platt och fyrkantigt där pappen skall läggas om, huset är 4 meter högt och du tar in offerter från 2 olika takföretag i Stockholm”

Offert 1 landar på 30.000:-
Offert 2 landar på 37.500:-


Skillnaden är att Offert två innehåller livlinefästen som ska monteras, samt ett skyddsräcke så att montörer kan arbeta säkert. Du som fastighetsägare kan bli ansvarig om någon trillar ned från ditt tak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *