Tre tips inför takbyte och renoveringsarbeten i våtrum

Har du behov av att byta taket ovanför eller i ett våtrum? Då bör du känna till att det gäller olika regler för renovering av badrum, jämfört med renovering av andra mer vardagliga rum. Dessutom har vi, efter många år i branschen, samlat på oss en rad matnyttiga tips om renovering av kök och badrum.

För att underlätta för våra läsare som står inför en ombyggnation har vi samlat våra tre bästa tips på denna sida.

1. Anlita endast experter

Att renovera tak och våtrum som kök och badrum ett känsligt arbete som måste utföras fackmannamässigt. Utan rätt tätningsskikt och godkända system är risken hög för att känsliga utrymmen inte håller tätt, vilket kan leda till omfattande fuktskador och större renoveringskostnader för dig.

Vidare gäller inte vanliga hemförsäkringar och garantier på renoveringsarbeten som utförts av hantverkare som saknar väsentliga intyg. Det är med andra ord för din egen skull som du ska använda dig av seriösa aktörer.

2. Dubbelkolla certifikat och intyg

Glöm heller inte att det är din uppgift att försäkra dig om att byggfirman i fråga har alla de certifikat som de påstår sig ha. Precis som med allt här i livet kan man inte lita på att någon är expert bara för att de påstår sig vara det.

Kontrollera därför att företaget är registrerat och att de har alla certifikat de påstår sig ha, exempelvis ett behörighetsbevis från Byggkeramikrådet (BKR) och giltiga VVS-dokument.

Eftersom detta är information som dessa firmor lever på är det inte något de döljer utan oftast hittar man alla certifikat listade på företagens hemsida. Esosbygg är ett bra exempel på en etablerad byggfirma med VVS-certifikat, våtrumsexpertis och gedigen erfarenhet från alla möjliga renoveringsarbeten. De har sitt säte i Malmö men arbetar över hela Skåne med omnejd.

3. Glöm inte ROT-avdraget

Slutligen vill vi påminna dig om att du kan utnyttja ROT-avdraget när du anställer hantverkare till att lägga om taket eller utföra andra renoveringsarbeten på befintliga bostäder (inte nybyggen). Det innebär att du kan göra ett avdrag på upp till 50 % av arbetskostnaden – och varför skulle du inte vilja göra det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *