Tilläggsisolera tak utifrån

Går du i funderingarna på hur du kan spara energi?

isolera

Spar energi med att tilläggsisolera ditt papptak

Många villa och fastighetsägare går i tankar om att renovera /lägga om sitt tak och samtidigt tilläggsisolera för att göra en energibesparing.. En energirenovering ger betydande fördelar. Om man ändå planerar att lägga om sitt papptak – passa på att energieffektivisera för framtiden. Detta är i de allra flesta fall en lönsam investering, och inte bara av energibesparingsskäl. När du ska lägga om ett gammalt papptak, överväg därför alltid tilläggsisolering. Genom att skilja det nya tätskiktet från det gamla med tilläggsisolering får det nya taket förutsättningar som om det vore ett helt nytt papptak. Man kan idag också med hjälp av isolering trolla bort ojämnheter och svackor där det blir stående vatten på ett papptak. Det finns färdiga kilar att använda, som hjälper till med avrinning på inåtlutande tak med takbrunnar. Det finns fallisolering som man kan bygga ett plattak med till ett fallande tak och ändra om hela takets konstruktion utan att göra ingrepp på takstolar och väggar.

Ett papptak kan bli som nytt igen

Den gamla takpappen/duken kan ligga kvar under förutsatt att blåsor och andra ojämnheter skärs ner för att få en jämn fin yta på ditt nya tak. Har du haft läckage på ditt tak är det också viktigt att man gör inspektionshål i den befintliga takpappen för att utesluta att man stänger in rötskadad råspont. Det får inte bli något mellanrum mellan den nya isoleringen och det befintliga papptaket. Det nya tätskiktet kommer att fungera bättre om det läggs på isoleringsmaterial i stället för direkt på det gamla takskiktet. Fungera bättre och även se bättre ut. I samband med renovering av tätskiktet hos ett varmt låglutande yttertak måste man alltid göra en bedömning för att avgöra om en extra isolering behöver monteras eller inte. Detta är inte bara för att spara energi, utan också för att ge taket förutsättningar såsom det på åter vore helt nytt.

Proffstak AB monterar tilläggsisolering

Vi på proffstak AB arbetar med papptak främst och monterar även tilläggsisolering utvändigt på tak. Vi kan hjälpa dig med en energibesparning genom att tilläggsisolera ditt tak och också samtidigt lägga om taket med ny fräsch papp med 15års tätskiktsgaranti. www.proffstak.se . Proffstak AB arbetar med papptak i Södertälje, Stockholm, Nyköping, Eskilstuna och Västerås främst.

  1. Har ett svagt lutande tak,som också är stor balkong. 12-4m
    Efter läckage har vi byggt om innertaket och tagit bort rockwool. Vi skall nu ta bort ytter-plåt taket och lägga papptak
    (Behandlat mot fukt). Vill gärna ha isoleringen på utsidan istället för Rockwool. Möjligt ? Vilken produkt ?
    Med vänlig hälsning, Katinka CLarkson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *