Tilläggsisolera tak utifrån

Går du i funderingarna på hur du kan spara energi?

isolera

Många villa och fastighetsägare går i tankar om att renovera /lägga om sitt tak och samtidigt tilläggsisolera för att göra en energibesparing.. En energirenovering ger betydande fördelar. Om man ändå planerar att lägga om sitt tak – passa på att energieffektivisera för framtiden. Detta är i de allra flesta fall en lönsam investering, och inte bara av energibesparingsskäl.När du ska lägga om ett gammalt tak, överväg därför alltid tilläggsisolering. Genom att skilja det nya tätskiktet från det gamla med tilläggsisolering får det nya taket förutsättningar som om det vore ett helt nytt tak.

Den gamla pappen/duken kan ligga kvar under förutsatt att blåsor och andra ojämnheter skärs ner för att få en jämn fin yta på ditt nya tak. Det får inte bli något mellanrum mellan den nya isoleringen och det gamla taket. Det nya tätskiktet kommer att fungera bättre om det läggs på isoleringsmaterial i stället för direkt på det gamla takskiktet. Fungera bättre och även se bättre ut.  

I samband med renovering av tätskiktet hos ett varmt låglutande yttertak måste man alltid göra en bedömning för att avgöra om en extra isolering behöver monteras eller inte. Detta är inte bara för att spara energi, utan också för att ge taket förutsättningar såsom det på åter vore helt nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *