Besikta ditt tak innan det läcker!

Hej och välkommen till Petteri.se. Denna blogg kommer handla takläggning och allmänt om byggbranshen. Jag arbetar som Arbetsledare inom takläggning. Vi håller främst på med Papptak (Icopal Mono PR/PM), Terasser och duktak (Sika)(Protan) Men vi lägger också tegel och utför plåtarbeten. Vi monterar också all möjlig taksäkerhet som är nödvändig idag om du har ventilation som kräver underhåll eller om du har en skorsten som sotaren ska rensa.

papptak

Tak under vinterhalvåret
Det är snart December och snön är på väg att lägga sig vit över alla tak i landet, stora som små. Och jag vill därmed bara påminna villa och fastighetsägare om att kontrollera era tak medans det är möjligt. Det finns såklart saker du själv kan göra på taket för att förlänga dess livslängd och täthet.

Saker att göra för att förlänga livslängden på ditt papptak

– Rensa hängrännor från löv och mossa.
– Rensa takbrunnar från löv och mossa.
– Borsta av ditt tak så det inte ligger lövsamlingar och annat skräp på taket.
– Samt gör en egenbesiktning av ditt papptak, titta över taket efter sprickor som ofta börjar mot inklistringsplåtar, runt ventilationshuvar, avluftningsrör och andra genomföringar.

– Är du osäker på skicket på ditt tak, eller vill du inte klättra upp själv på taket? Vi på Takxperten erbjuder kostnadsfri takbesiktning i Eskilstuna området samt i hela stor Stockholm.


Besök oss och läs mer om vad vi erbjuder : Takxperten – takomläggningar

takxperten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *